Sickan på Dog parkour kurs hos Trygga tassen
Sickan på Dog parkour kurs hos Trygga tassen

Dog parkour- kurs, Halmstad med omnejd

Dog parkour passar alla hundar, det anpassas efter hunden framför dig. Det bygger relation mellan hund och människa, bygger muskler, tränar koncentrationen, balans och självförtroende m.m. hos hundarna och det är jättekul samt förgyller vardagens promenader tillsammans med hunden.

I korta drag kan man säga att vi utnyttjar miljön för övningarna med hundarna och det går att göra såväl i skogen som i stan, det kan röra sig om träning som att sätta tassar på olika föremål, balansera på en mur, gå under en bänk o.s.v. det finns ett batteri med olika övningar som kan anpassas och utvecklas till/med hunden.

Ni kommer att få grunderna i dog parkour, träna mycket praktiskt vid varje tillfälle på olika övningar, jag kommer prata om bl.a. säkerhet, belöningsplaceringar, vikten av glädje i träningen och samarbetet samt hur dog parkour kan användas i olika sammanhang. Teorin väver jag in mellan de praktiska passen så hundarna kan vila lite då.

För att delta måste du jobba med hunden i sele p.g.a. stor skaderisk annars vid balans på lite höjd. Så utrustning på hunden vid dessa tillfällen är – sele och vanligt koppel.

Kursen har 5 tillfällen och vi kommer vara på olika ställen men alltid i Halmstad med omnejd, exakta adresser kommer med info via mail till deltagarna. Max 5 deltagare. 

kostnad 1150 kr  Boka här senast 28/10

Beroende på väder kan platsen komma att ändras, men detta är den aktuella planeringen. Kursdeltagare får all info gällande denna kurs via mail

Varje tillfälle ca 1 – 1,5 timme

30/10 kl 16, Norre katts park

13/11 kl 16, Gullbranna

20/11 kl 16, Stationsparken

27/11 kl 16, Slottsmöllan

4/12 kl 16, Eldsberga

Varmt välkommen!

Annette Lindberg, dog parkour-instruktör