Jag heter Annette Lindberg (fd Störzner). Jag har jobbat i över 35 år inom vård och omsorg med personer i alla åldrar och med olika funktionshinder. Min nuvarande tjänst har jag som Vårdhundförare och undersköterska i Hemvårdsförvaltningen i Halmstad. Mitt stora intresse är och har alltid varit hundar. Jag är undersköterska/skötare i botten med diverse påbyggnader inom yrket.

När jag för ca 10 år sedan läste om att vårdhundar börjat utbildas i Sverige så bestämde mig för att min nästa hund och jag ska arbeta som ett av dessa team. Tänkte att det kommer passa mig som handen i handsken…. Mycket erfarenhet inom vård och omsorg och drömmar om att få ha sin hundkompis som kollega.

Hundar som jag haft som familjemedlemmar är: Taxen Ruff, labradoren Lurifax, labradoren Boy, bearded collien Bella, bearded collien Sluggo. Hunden innan Charlie var Rottweilern Kenny som var tränad i lydnad, människosök och kantarellsök. Det finns några filmer på honom på YouTube  som du hittar på länken här:   http://www.youtube.com/user/Kennysmatte

Sedan maj 2015 är Charlie och jag ett är certifierat Vårdhundteam, och får sprida mycket glädje och motivation till de som behöver det. I september 2015 gick Charlie och jag tillsammans en R.E.A.D-utbildning (läshund) Reading Education Assistance Dogs, utbildningen hölls på Vårdhundskolan av kursledare från USA som arbetat sedan 90-talet med hundar som motivation till barn i läsinlärningen.

I slutet av nov 2015 flyttade labradoodle nr. 2 hem till oss. Det var Saga som nu är certifierad  Vård/läshund sedan 2017

Både Charlie och Saga arbetar både med yngre och äldre personer tillsammans med mig.

2019 födde Saga 7 valpar och en av den behöll vi och döpte till Ellen, hon klarade sitt lämplighetstest i feb 2020 och nu gäller det för mig att ge henne all praktik och erfarenheter hon behöver för att kunna klara av Vård o läshundsjobbet i en framtid och förhoppningsvis certifieras under 2021.

Förutom utbildningen på Vårdhundskolan till Vårdhundförare så utbildade jag mig till hundinstruktör på Attityd hundkunskap 2019 (länk i länklistan) och har kurser, privatträningar och en del aktivitetspromenader och vi håller till i Halmstad med omnejd.

Med många års erfarenhet av Vårdhundförararbete och hundinstruktörsutbildning fick jag erbjudande om att hjälpa till på Vårdhundskolan att utbilda nya vårdhundteam.

I dec 2020 gick jag till Dogparkour-instruktör för Dogparkour Sweden (länk i länklistan).

Jag fick mitt diplom  också en onlinekurs som heter Elitehundeier för Line Österhagen, där jag läst bl.a. hundars fysik, rehabilitering, massage, stretching, skador, läkningsprocessen på hunden och mycket mer under 2019-20.

I september 2020 påbörjade jag utbildningen till Nosework-instruktör på Swedish Dog Academy (länk i länklistan) och hoppas bli certifierad under 2021.

I maj 2021 börjar jag läsa till titeln HundTRICKinstruktör och den bör vara klar innan hösten.

Vill du höra mer från mig?

[mailpoet_form id=”1″]

 

Utbildningen

Lite om hur man kan jobba m. Vårdhund

Lämna ett svar