På egen tass och Trygga tassen. Hantering utan tvång, föreläsning och workshop.
Hantering utan tvång – med Anastasia från På egen tass   
Kvällsföreläsning och Workshop
                     Föreläsningen går att köpa separat
Datum & tid: Fredag 19 augusti klockan 17.00-20.00, Föreläsning, inklusive fikapaus.
Lördag 20 augusti klockan 10.00-15.00. Workshop i ämnet inklusive lunch och fika paus
plats: Trygga tassen, Häckgatan 2, 305 96 Eldsberga
Information föreläsning “Hantering utan tvång”
Välkommen till en inspirerande kvällsföreläsning där vi djupdyker rakt ner i frivillig hantering – eller som jag kallar det – Hantering utan tvång. Vill du lära dig att hantera din hund utan dålig stämning, stress och tvång? Kanske har du en liten valp och vill lära dig att göra rätt från början, eller så lever du med en hund som tycker att kloklippning är det absolut värsta som finns, men det går att göra väldigt mycket för att minska stressen i hanteringssammanhang och lära hunden att den kan kontrollera konsekvenserna vid hanteringen!
Med hjälp av träning och start- och stoppknappar lär sig hundarna att de kan starta, pausa och stoppa hanteringen som sker – och att människan lyssnar!
Hur fantastiskt är inte det?
Du får lära dig om vikten att läsa din hund, varför möjligheten till kontroll är så oerhört viktig och hur det ökar tilliten och stärker relationen mellan dig och din hund.
Information Workshop “Hantering utan tvång”
På den här workshopen får du lära dig hur du praktiskt genomför hanteringsträningen! Under dagen kommer du och din hund arbeta er igenom olika stationer där ni bland annat får träna på kloklippning, bära munkorg, ta på sig halsband/sele, tandborstning, ge ögondroppar/öronrens, torka tassarna och bära tratt.
Ni får kontinuerlig hjälp och feedback på hur ni ska fortsätta träningen på hemmaplan. Mitt på dagen bryter vi för en timmes lunch och rastning. På den här workshopen finns det plats för max 6 hundar, och det finns 6 platser för observatör utan hund.
Om Anastasia Topalovic:
Anastasia är diplomerad hundinstruktör, berikningsinstruktör, hundbeteendeutredare och viltspårsinstruktör och driver företaget På egen tass i Sjöbo, Skåne. Hon erbjuder fysiska kurser, både för privat- och gruppträning samt onlinekurser via hennes hemsida. Hon är även verksam som lärare på Royal Dog Education och vidareutbildar framtida hundbeteendeutredare. Anastasia lever tillsammans med spanjorerna Cuqui och Kuzco som är omplaceringshundar med tufft bagage. Att adoptera dem tände gnistan för hennes stora intresse för hundars beteende, att försöka förstå och analysera deras, och andra hundars. Anastasia brinner extra mycket för de där hundindividerna som tycker att livet är svårt, omtumlande och kanske rätt jobbigt, då alla hundar förtjänar att ha det bra. De har inte valt oss, vi valde dem. Genom att tillföra eller förändra saker i en hunds miljö kan vi hjälpa dem. Göra hunden tryggare, gladare och mer tillfreds med livet. Att bidra till att både hund och människa lyckas är en magisk känsla – både för hundens ägare och henne som hundyrkesverksam. Via På Egen Tass håller Anastasia mycket kurser i hantering utan tvång, viltspår, berikning, vardagssamarbete och valpkurser – alltid med utgångsläget att hundträning ska vara etisk, belöningsbaserad och relationsstärkande.
Och kul, såklart! För både hund och människa.
/Annette, Trygga tassen
Föreläsning (utan hund) 19/8 kl 17-20 350kr, lättare fika ingår. Du kan köpa enbart föreläsningen.
Anmäl HÄR(max 30 platser)
Observatörsplats (utan hund) Föreläsning 19/8 och vara med som observatör på workshopen 20/8, 995 kr ,fika på föreläsning samt lunch och fika på workshopen ingår
Anmäl HÄR (max 6 platser)
Föreläsning (utan hund) och Workshop med hund 19 och 20/8
1995 kr , fika på kvällen och lunch och fika på lördagen ingår
Anmäl här (max 6 platser)
Detta är ett samarbete med På egen tass (länk i länklistan) och Trygga tassen
Anmälan är bindande och kursavgifter betalas endast tillbaka om ersättare finns.
(Skriv i anmälan om allergier finns)
Vid frågor kontakta Annette på mail eller pm.
tryggatassen@hotmail.com
                 Varmt välkommen!
                                                    Anastasia och Annette