Hoopers. Bild: Marie Ström

Hoopers

Hoopers – en härlig aktivitet för alla hundar, stora och små, unga som äldre. Inga skarpa svängar, tvära stopp eller hopphinder.

Ett samarbete mellan förare och hund är den viktigaste grunden för denna hundsport. Man behöver inte vara toppidrottsman för att uppskatta Hoopers, förarens roll är att vara stilla och dirigera från ett bestämt område på banan.

Namnet Hoopers betyder båge på engelska. Sporten kommer ursprungligen från USA. Den är fortfarande relativt ung i Europa, men får sakta men säkert fler och fler anhängare.

Den 23 maj bjuder Dogs- by Marie of Sweden i samarbete med Trygga Tassen in till ett spännande dagläger med Hoopers i Mellby Hundhall.

Lägret är öppet för dig som är nybörjare på Hoopers. Tid: 9.30-16 med 1 timmes lunch (som du tar med själv, micro finns) fikat bjuder vi på. I hallen kommer även finnas dricka och godis att köpa.

Pris: 995 kr/hund // 5 platser, inga åhörarplatser pga civid 19

Vi börjar dagen med fika och lite teori om Hoopers men för övrigt blir det mycket praktiska övningar er, t.ex. att hunden går genom hoops, tunnel, höger o vänster-handling m.m. och vi kommer hinna jobba med lite banor också på eftermiddagen. Så efter dagens slut har ni fått grunderna till Hoopers samt provat köra lite kombinationer tillsammans med er hund.

Anmälan till Trygga tassen via mail här: tryggatassen@hotmail.com I anmälan skriver du hundens namn, ålder, ras och kön. När du får platsen bekräftad per mail får du all betalinfo och övrig praktisk info om dagen. I länklistan ligger länk till Mellby hundhall och Dogs- by Marie of Sweden. Anmäl senast 12 maj

Kursledare är Marie Ström, Dogs- by Marie of Sweden, verksam hundtränare sedan 25 år tillbaka, utbildad bl a av Turid Rugaas. Jobbar idag mest med privatträningar och problemlösning, nose work och fastnade för Hoopers för ca 4 år sedan när jag läste om det på internet. Färdig Hoopers-instruktör sept 2020 via “Canine Hoopers World”. Har även genomgått en svensk utbildning för Pirko Andersson på HUNDIA Hundskola.

Varmt Välkomna!

Marie och Annette