Lämplighetstest- Check!!!!

Vi är jublande glada idag eftersom vi blev godkända på lämplighetstestet för vårdhundsteam!!!

Nu efter godkänt test kan vi börja tänka på praktikplats till hösten, många praktiktimmar måste göras och en väldig massa träning av diverse färdigheter återstår på vår väg till att bli ett certifierat vårdhundteam. Men denna dagen var helt klart en milstolpe.

Lämplighetstestet måste alla vårdhundteam genomgå. Det är en test för att se om hund och förare lämpar sig som blivande vårdhundteam Det ställs stora krav på hundar som ska arbeta som vårdhundar.

T.ex. kollas hundens tillgänglighet av en helt för hunden främmande person, hunden och förarens samarbete, hundens miljöstabilitet, att hunden visar föremålsintresse utan att vakta något, att testledaren kan leka och arbeta med hunden, att hundmöten går lugnt och stilla till, hundens självförtroende och lite problemlösning.

 

Bildspel från vår samarbetsövning- hunden ska utan kommando följa föraren på ca 1 meters avstånd utan kommando, godis eller leksak. Man har ett koppel med tryck-knapp som löser ut om hunden eller föraren drar… Det är tillåtet att prata, locka och uppmuntra hunden.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lite bilder från dagen.

Grattis Ingegerd o Mitzy !!!!

 

Glad, gladare, gladast !!!!

Publicerat av

Lämna ett svar