Öppet hus på Wolfvens Hunderi.

Wolfvens hunderi är Charlie van att vara sen han var valp, det är hans dagis. Charlie trivs kanon där, det är väldigt skönt med lycklig hund när man lämnar och hämtar. När han var mindre var han där ganska ofta så det inte skulle bli för många timmar själv för en liten valp. Nu är han där lite mer sporadiskt beroende på hur Anders och jag jobbar. Någon enstaka gång jobbar jag lång dag men mest arbetar jag kvällar så då är Charlie bara själv i glappet tills husse kommer hem. 

Denna dagen hade Wolfvens ordnat öppet hus med lite olika aktiviteter, bl.a tipspromenad, prova kickbike, agility, däckdrag m.m. Hundboden var öppen, det visades indianhantverk och man kunde även köpa fika eller grillad hamburgare. Kul och välordnat! Både nya och gamla gäster kom och deltog. Mycket folk och hundar var det….

Charlie fick bl.a. prova på att dra däck, det var något helt nytt och roligt. Själv provade jag att köra kickbike, en specialcykel för att kunna ha hunden att dra cykeln men samtidigt kunna motionera själv. Denna aktivitet kommer Charlie och jag nog ägna oss åt i framtiden och troligtvis, om något år, gå kurs i som en rolig fritidsysselsättning med fart och fläkt i. Det  kan komma att bli bra omväxling till annan träning och till vårt mer lugna kontrollerade arbete som Vårdhundteam. En kickbike är som en väldigt rejäl sparkcykel med bromsar och större däck, kort beskrivet. Wolvfens säljer kickbikes och har info. om dem på sin hemsida (länk överst i texten och i länklistan)

Några bilder från dagen.

 

Bilder inifrån hunderiet:

Publicerat av

Lämna ett svar