Dogparkour-kurs =)

På måndagkvällen anordnade Studieförbundet vuxenskolan en kvällskurs i Dogparkour med Marja Seidmo, Hundfocus. Vi ( Charlie o jag ) har ju förut testat lite för oss själva men aldrig gått kurs i det. Det var roligt lärorikt och inspirerande. Fick även mer kunskap och tips om varför man bör träna detta och tips om hur muskler kan byggas/stärkas upp och för att inte tala om hundens självförtroende, balans och koncentration. Det är ju för övrigt jätterolig träning som får igång tänket både hos hund och förare, dessutom ger det hunden fin kroppskontroll.

Alla tränar detta utefter sina egna förutsättningar. I korta drag beskrivet så är det träning, oftast utomhus, på befintliga saker som bänkar, stockar, stenar, skyltar, gungor m.m. Balansera, stå med tassar på, från en sak till en annan, träna på rörligt underlag, gå över, krypa under, kika emellan o.s.v.

Viktigt att tänka på säkerheten och att hunden inte tvingas till något så den ev blir rädd i stället eller skadar sig. Hela tiden är tanken att Dogparkour ska vara roligt och utvecklande för både fyr och två- benta utövare.

Lite bilder från kvällen:

 

 

 

 

Publicerat av

Lämna ett svar