Charlie, Mitzy o Molly – “Läshundarna”

I onsdags var det Dyslexidagen. Så vi hade fått inbjudan att prata Sociala tjänstehundar och agera Läshund på Halmstads stadsbibliotek, tillsammans med Mitzy med matte Ingegärd och Molly med matte Marie. Vi är alla hundförare med hundar under utbildning till Sociala tjänstehundar.

Sociala tjänstehundar är ett samlingsnamn för arbetande hundar i vård, omsorg och skola t.ex Pedagoghund, Vårdhund, Läshund, Terapeuthund. De är alla tjänstehundar som ska kunna samarbeta mot tredje part d.v.s elev eller vårdtagare.

Det var mycket stort intresse av besökare vid hundrummet. Ett tag var det  utanför med både vuxna och barn, som ville träffa hundarna. 

Hundarna var fantastiska och ställde upp både på att lyssna på läsning och göra tricks. Jätteduktiga!!!

Underbart roligt att få prata och visa vad hunden kan göra inom vård, omsorg och skola. 

Alla tre hundarna blev fotograferade av en fotograf när de arbetade, men vi har ännu inte fått de bilderna. Charlie blev fotograferad i soffan när han lyssnar på en flicka som läser.

Några få andra bilder blev det:

 

 

Publicerat av

4 reaktioner till “Charlie, Mitzy o Molly – “Läshundarna”

  1. Härliga bilder från biblioteket, och sanslöst vad lika Charlie och Fabbe är (sitter o gapar)! Jeanett Grönwall & Fabbe

    1. Tack! Ja, dagen på biblan var enormt rolig! Blir nyfiken på brorsan Fabbe. Jag tycker vi får ses en dag. Dessutom kommer det ju bli en fin blogg ;)) med Charlie o Fabbe =)

  2. Fantastiskt och imponerande! Otroligt vad era hundar (och ni) utvecklas och entusiasmerar omgivningen, ni är förebilder för oss som är under utbildning 🙂

    1. Tack för dessa fina ord, Katarina! Känns ju härligt att kunna sprida lite inspiration 😊
      Lycka till på utbildningen! Hälsa och pussa Torsten på nosen. Ni kommer bli ett toppenteam! Kram Från mig o Charlie

Lämna ett svar