Kultur för äldre- mässa.

Idag, i Halmstad, var det Kultur för äldre- mässa. 190 personer var på denna inspirationsdag som vände sig till många olika yrkesroller med koppling till äldrevården.

Vi är fem utbildade hundförare i Halland som kallar oss Vovs och har samarbete med Studiefrämjandet och vi fick genom dem chansen att visa och berätta om våra utbildade hundar och om hur man kan arbeta med hundar i vård, omsorg och skola.

Karin och golden retrivern Nova, från Varberg, Anne med sina bordercollies Alfons och Viggo från Kungsbacka och Charlie och jag från Halmstad representerade Vovs idag. 

Det var en riktigt rolig dag med mycket positiv respons från de som minglade runt vid vårt bord och hälsade på våra hundar, mellan föreläsningarna över dagen. 

Det är så himla roligt att vara ute och prata om utbildade hundar i vård, omsorg och skola, att jag nästan måste nypa mig i armen ibland för att fatta att det är verklighet att jag får och kan göra detta nu. Jag är så glad att jag gjorde slag i saken och följde min dröm om att få ha min hund som kollega.

Jag hoppas att vi har kunnat sprida lite kunskap och inspiration idag och kanske vi rent av, har några nya blivande kollegor i framtiden, av de vi träffade idag. 

Kan hända att dagen genererar i lite nya kontakter och ev. någon studiecirkel i Studiefrämjandets regi.

Det går att göra mycket gott med hundarna där ute =)

bilder från dagen:

 

 

 

Publicerat av

2 reaktioner till “Kultur för äldre- mässa.

  1. Du, jag tror vi skall ha med oss information om hur man kan utbilda sig och sin hund till ett vårdhunds-besökshund ekipage? Vad tror Du?

Lämna ett svar