Lite rolig sökträning.

Med min förra hund, Kenny, tränade jag sök. Jättekul! Nu har Charlie provat på lite enkla övningar i nybörjarsök.  Det är skoj, med fart och bus. I början får hunden lite synretning också, i senare träning går figuranten ut utan att hunden ser det. 

I sök vill man att hundens nos ska gå högt, alltså inte följa på marken. Därför går man ut i en båge så man ser att hunden går efter doft i luften (det syns på filmen) I nybörjar övningar ger man hunden motvind för att underlätta att den går rakt ut där föraren (på filmen husse Anders) skickar ut Charlie.   En tränad sökhund ska, efter att ha hittat en person, springa tillbaks till sin förare och visa på något inlärt sätt att den gjort fynd i terrängen och sen ta med föraren ut till personen som den hittat, enkelt förklarat.

 

 

Publicerat av

Lämna ett svar