Kurs på Hundakademin.

I lördagskväll åkte Charlie och jag upp till Varberg, till Ingegerd och Mitzy som är mycket goda vänner. Vi sov där för vi skulle tillsammans upp till Lindome för att gå på kurs på söndagen.

Bild från lördagskvällen:

Charlie och Mitzy
Charlie och Mitzy

Så kom söndagen. Vi åkte till Hundakademin i Lindome (länk i länklistan) för att gå en endagskurs som hette Aktivitetskurs. 

Jennifer Andersson höll i den och hon arbetar själv aktivt som Vårdhundförare med sin ljuvliga lilla söta Sigge i Mölndals kommun.

Dessutom så var alla deltagarna Hundförare till sociala tjänstehundar. Alla i VOVS (Hundens betydelse i Vård, Omsorg, Vardag och Skola i samarbete Studiefrämjandet i Halland) var med. Att alla var hundförare var som en extrabonus för vi kunde utbyta erfarenheter och vi mindre erfarna fick många värdefulla tips. 

På förmiddagen hade vi teori och sen praktik utomhus där upplägget var olika stationer med nyttiga övningar, bl.a. stadgaövningar, hälsa fint, visitation av hunden, följsamhet , inte ta korv på marken m.m.

Efter middagen blev det mer praktik i form av inspiration till tricksträning och vi fick prova på lite olika tricks att träna och dagen avslutades med en teorilektion.

Mycket trevligt upplägg och bra övningar, tips och inspiration. 

Jag tror att vi alla var nöjda med denna härliga dag =)

Nedan kommer många bilder från dagen:

Hemma i soffan samma kväll…

image

 

Publicerat av

Lämna ett svar