Läger äger hos Motiverade hundar.

Charlie, Saga och jag var på läger i veckan. Närmare bestämt Läger äger! Vi åkte tillsammans med kompisarna Mitzy med matte Ingegerd och Pedro och Putte med matte Anna, som vi också delade stuga med på Mullsjö camping. Det var ca 20 andra hundar till med på lägret och vi var indelade i grupper så jag har lite dåligt med bilder denna gången… Och det kan till och med vara så att ekipage inte kommit med på bild. 

En tapper skara människor var vi med trevliga, kloka och vackra fyrbenta vänner som alla fick det utrymme de behövde. Vi fick arbeta utefter egen nivå och förmåga i workshops med dogparkour, freestyle, nosework och hundens rörelseapparat. 

Läger äger anordnades av Motiverade hundar (länk i länklistan) och det var mycket väl organiserat och inspirerade inte bara till hundträning. Vi fick nämligen fantastisk mat utifrån det veganska köket,  från frukost till middag på kvällen och det kändes lyxigt att allt ingick. Läger äger var en hit!!!

Mycket skoj har vi haft och inspiration har vi fått till lite kurser till hösten. Freestyle var något helt nytt och super kul, jag hade Charlie med mig på den lektionen. Det var såå kul! Man arbetar till musik med hunden och gör som slingor med rörelser och tricks. 

Nosework var verkligen Sagas grej, hon var så glad, peppad och koncentrerad när hon jobbade. Mycket roligt att se henne arbeta så noggrant med sin nos. 

Dogparkouren körde jag med båda hundarna och det har vi tränat en del sedan förut. Det är balans, kordonation och koncentrationsträning för hunden. Himla kul träning med utmaningar och vi började b.la. träna in flip denna stunden.

Om hundens rörelser fick vi en mycket givande föreläsning och sedan tips om den enskilda hunden och lite övningar att göra. 

Några av deltagarna driver en ideell förening som arbetar för att hjälpa hemlösa spanska hundar att få komma till Sverige. De jobbar i liten skala med noggrann uppföljning av varje hund i deras jourhem. De heter BFF strays och deras länk finns i länklistan och de finns också att följa på facebook och instagram. Dit kommer jag hädanefter skänka hundgrejer som jag inte använder och är det någon som vill ge någon överbliven hundpryl kan jag förmedla det. De tar tacksamt emot donationer, såklart. För mer info gå in på deras sociala medier. 

Här kommer blandade bilder från dessa dagarna, en del bilder är “lånade” och det står då av vem, på bilden:

Publicerat av

Lämna ett svar