Föreläsning ihop m Demensteamet.

Den 10 sep var Charlie och jag inbjudna att föreläsa tillsammans med Lotte från Demensteamet om God Livskvalitet, på Alla hjärtans hus i Halmstad. De hade förebyggande vecka där och har haft mycket föreläsningar m.m. just i syftet att förebygga ohälsa.

Det är viktigt att hålla kropp och knopp i god form och det är aldrig försent att börja.

Med vårdhunden kan vi motivera till både fysisk och psykisk atktivitet, t.ex. minnesträning genom att gömma hundgodis/ leksak, promenader, spela memory, slå med tärning och se vilket trick det blir, jobba med färg och form, dra och läsa trickkort, hjälpas åt med t.ex hålla en rockring eller bygga hinderbana, spela bingo och låta hunden dra nummer, bryta isolering, träna bålstabilitet genom att kanske kasta boll i en korg och hunden hämtar tillbaks bollarna, gruppträffar m.m. Endast fantasin sätter gränser för hur vi kan träna på ett roligt sätt tillsammans med Vårdhund. 

Kort och gott aktivera era sinnen och ha roligt tillsammans.  

Nedan kommer bilder från föreläsningen:

Alla bilder är tagna av Lasse Jalhed, Alla hjärtans hus.

Publicerat av

Lämna ett svar